skatethuis verhalen routes skataria websporen contact
Zoek op de site:
Aangepast zoeken
sfeerverhaal
routebeschrijving
routekaartje

< < < vorige < < <

Het copyright van deze site en haar inhoud, voor zover niet anders vermeld, berust bij Johan Grootveld.

Site design:
Johan Grootveld / Blinksoft

skeeleraars met helmen op een skateroute

Tussen Boxtel en Schijndel.

(plm. 45 km.)

Een beschrijving van deze route vind je onderaan. Het verhaal laat nog even op zich wachten...

pijl

Routekaartje...

toertocht en wegdekrating kaartje
legenda bij routekaartje met asfaltkwaliteit kleuren en wegdekrating

pijl

Routebeschrijving...

Deze route kan op diverse plaatsen gestart worden. Overal waar parkeervoorzieningen zijn. Zelf begon ik op camping "De Donkershoeve", aan de Ollandseweg in St. Oedenrode.

 1. Ollandseweg richting "Boxtel" "Olland" skeeleren, via het fietspad.
 2. Na de klinkers in de bebouwde kom van Olland rechtsaf en gelijk links richting Boxtel skaten. Let op hardrijdende auto's.
 3. Na enige kilometers kruis je de N618 Schijndelsedijk, hier linksaf richting Boxtel. Perfect betonfietspad met goede wegdek kwaliteit.
 4. Na enige kilometers gaat de weg over de A2 heen. Onder aan de afrit bij de rotonde linksaf, dit is de Schijndelseweg.
 5. Net voor de Chinees weer rechtsaf het Voetakkerpad in, onderlangs de snelweg blijven rolschaatsen.
 6. Aan het eind links aanhouden en langs de snelweg blijven skaten. Dit is de Puttersdreef, die verderop overgaat in de woonstraat Vorsenpoel.
 7. Halverwege kunnen de klinkerridders het fietspad linksaf volgen onder de snelweg door. De anderen blijven op de officiële "Viking" route rechtdoor gaan. Zij gaan bij het fietspad richting "Liempde" naar links, en vervolgens rechts langs de Dommel. (niet onder de snelweg door). De route komt uiteindelijk weer samen met de andere route bij de rotonde van de Brederodeweg, rechtsaf richting Boxtel-centrum.
 8. De langere route onder de A2 door, gaat linksaf de Dommel over en na enige tijd rechtsaf. De Gemondesestraat slingert zich in de richting van Liempde. Het laatste stuk van de skeelerroute heet hier Molendijk.
 9. Aldaar op de T-kruising linksaf om de helletocht over de nostalgische kinderkopjes van de Boxtelseweg (later Nieuwstraat) door het centrum aan te vangen. De trottoirs zijn van maar iets betere klinkerkwaliteit. De cafés vergoeden weliswaar véél, maar ook weer niet álles....
 10. In een wijde boog, over de Barrierweg de richting "'s-Hertogenbosch-Eindhoven" volgend, kom je via allengs beter wordende asfaltkwaliteit, weer terug over de A2 heen.
 11. Volg hier over de Oude Rijksweg/Eindhovenseweg weer de richting "Boxtel" waarop je na enkele kilometers rijden over een drukke weg weer uitkomt bij de rotonde en de Brederodeweg, waar ook de kortere route aansluit.
 12. Verder rechtdoor blijven rijden. Almaar rechtdoor skeeleren, over de Bosscheweg langs het centrum en Boxtel weer uit skaten.
 13. Na enkele kilometers "St. Michielsgestel" volgend, moet je de drukke Bosscheweg oversteken. Pas op. Aan de linkerzijde het fietspad vervolgen.
 14. Weer enkele kilometers verder draai je om de aansluiting met de A2 heen, neem de wijde bocht naar links mee, nog steeds richting 'St. Michielsgestel', en buig vervolgens rechtsaf het tunneltje in dat onder de snelweg doorgaat. Een kilometers lang fietspad langs de Esscheweg/Gestelseweg, eerst met orgasfalt, later met vooral asfout, leidt je tenslotte St. Michielsgestel binnen.
 15. Hier de route 'Schijndel' volgend, word je via asfalt en tegels buiten om het centrum geleid zonder kinderkopjes onder je inline skates te hoeven voelen. Na het dorp nog enkele kilometers tegels langs de Schijndelseweg trotseren.
 16. Bij de rotonde 'Schijndel' blijven volgen. Dat is rechtsaf een betonnen parallelweg van bedenkelijk allooi op. Deze Boschweg (N617) enkele kilometers lang blijven volgen tot net voor Schijndel.
 17. Ik sloeg aldaar rechtsaf de Olieëindsestraat in. De kruising met de Oetelaarsestraat recht overstekend (Oetelaar) en na plm. 1km linksaf de Gemondseweg in skeeleren. Brrrrr! Net voor het dorp rechtsaf de Elde inskaten. Helemaal aan het eind links de Keur volgen. Deze blijven volgen tot hij uitkomt op de N618 Boxtelseweg. Hier links en net voor Schijndel rechts de Venushoek in skeeleren.
 18. Aan het eind rechtsaf de Langstraat inskaten. Waar deze overgaat in klinkers kun je bij de kruising links de Langeweg op en het spoor over.
 19. Bij het zandpad rechtsaf de Heiweg nemen en aan het eind daarvan linksaf de Hofstad inskeeleren.
 20. Waar die eindigt rechtsaf de Schootsedijk op en verderop bij de Nieuwstraat links. Bij de eerste zijstraat rechtsaf, dit is de Kleine Beurs.
 21. Deze komt uit op de Ollandseweg, die je linksaf via het fietspad weer terugvoert naar het begin van de toertocht in St. Oedenrode.

pijl

skeeleraars op vijfwiels speedskates

skatethuis verhalen routes skataria websporen contact