skatethuis verhalen routes skataria websporen contact
Zoek op de site:
Aangepast zoeken
sfeerverhaal
routebeschrijving
routekaartje

< < < vorige < < <Het copyright van deze site en haar inhoud, voor zover niet anders vermeld, berust bij Johan Grootveld.

Site design:
Johan Grootveld / Blinksoft

skeeleraars met helmen op een skateroute

Rondje Gooimeer.


Huizen-Naarden-Almere Haven. (plm. 45km.)

Mijn eerste dank gaat uit naar de ontdekker van deze route, Jan Barendregt.
Die verschafte mij de informatie om deze tocht te kunnen rijden en beschrijven. Hij bespreekt daar meerdere tochten in deze omgeving, welke ik ook eens hoop te rijden.

pijl

Routekaartje...

toertocht en wegdekrating kaartje

pijl

Routebeschrijving en info...

Zelf begon ik de tocht op de P&R-parkeerplaats onder het A27 viaduct bij de afslag Almere-Haven. Plek genoeg om de inline skates aan te doen. Van daaruit verloopt onderstaande beschrijving. Vanzelfsprekend kan er ook op andere plaatsen langs de route gestart worden.
Het parcours van de route luidt:

 1. Steek de Gooiseweg over en skate het pad omhoog naar de Stichtse brug, richting "Huizen" aanhouden.
 2. Alsmaar rechtdoor rijden onderaan de hol voorbij de brug., langs sportpark en open land. Dit is de Stichtseweg.
 3. Je verwacht de bebouwing van Huizen, maar treft na een bruggetje een bord Blaricum. De Stichtseweg gaat nog altijd rechtdoor.
 4. Vanwege de kwaliteit kun je beter de rijbaan nemen dan het fietspad. Rijd de Stichtseweg uit tot de kruising met de Randweg Oost.
 5. Ga rechtsaf en neem het (beroerde) fietspad. Als alternatief kan plm. vijftig meter voor de kruising een ongeveer parallel lopend fietspad door het groen benut worden.
 6. Bij de T-kruising houden we links aan, het fietspad langs de Randweg Midden (even beroerd). Het alternatieve fietspad kruist de drukke weg 't Merk en vervolg door het groen.
 7. We gaan bij de T-kruising rechts de Blaricummerstraat in, en skeeleren vervolgens direct linksaf de Dr Kuyperlaan in.
 8. Het alternatieve pad komt uit op Gooilandweg of Dr Lelylaan. Die laatste gaat over in de Dr Kuyperlaan. Het einde van dit alternatief.
 9. Rechtsaf de Groen van Prinstererlaan in, vervolgens linksaf de Aalberselaan, die uitkomt op de Crailoseweg.
 10. Deze linksaf inslaan. Kies zelf één der beide (nog beroerder) parallelwegen links of rechts van de Crailoseweg.
 11. Alsmaar doorrijden, tot het viaduct van de A1 verschijnt. Je rijdt langs de Tafelberger heide links en revalidatiecentrum De Trappenberg rechts. Let op de vaak onoverzichtelijke uitritten die meestal onderaan een hellinkje liggen. Let ook op je skeeler remtechniek.

 12. Vóór de A1 rechtsaf de Amersfoortse Straatweg in. Hier komen je kapotgetrilde voeten op heerlijk asfalt tot rust.
 13. Na enige tijd is linksaf een viaduct over de A1. Steek de drukke Huizerweg over, neem het viaduct en sla vóór het Shell station rechtsaf de Amersfoortse Straatweg verder in. Dat is dus aan de overzijde van de snelweg.
 14. Vrijwel direct linksaf de Burg. s'Jacoblaan in. Behalve wat drempels skeelert dit prima. We zijn hier in Bussum.
 15. Volg de Burg. s'Jacoblaan tot je op een verbreding rechtsaf de Willem Bilderdijklaan in kan.
 16. Blijf tussen de Gooise villa's rijden (het lijkt hier GTST wel!) en steek de Brediusweg over rechtdoor de Paulus Potterlaan in. Aan de gekruiste Brediusweg zitten rechts (Jan Tabak) en links terrassen voor een stop.
 17. Paulus Potterlaan uitrijden; bij T-kruising linksaf en gelijk rechtsaf langs de singel. Dit is de Rubenslaan. Weer een T-kruising aan het eind. Hier linksaf de Vd. Helstlaan in.
 18. Bij de volgende T-kruising rechtsaf de Jan ter Gouwweg in. Deze komt uit op de oude Rijksweg door Naarden.

 19. We blijven aan deze zijde van de drukke weg, slaan linksaf de Godelindeweg in tot de brug, en steken pas na het water bij de stoplichten de Rijksweg over.
 20. Gelijk linksaf, langs de Ford-dealer het fietspad langs de Rijksweg volgen. Alsmaar rechtdoor rijden tot je linksaf kunt de Keverdijk op.
 21. Even verderop rechtsaf de bestrate Churchillstraat in. Deze helemaal uit rijden tot de scherpe bocht naar rechts bij de vaart.
 22. Wij gaan rechtdoor, klunen over het bruggetje en slaan over de vaart links het fietspad langs de Amsterdamse Straatweg. Perfect beton maar van korte duur...
 23. Rechtsaf het fietspad langs de IJsselmeerweg op, onder de A1 door, en richting "Naarderbos" volgen. Het verkeer wordt rustiger, de pader beter en de natuur mooier.
 24. Blijf na de jachthaven het kronkelpad door het bos volgen, tot je uiteindelijk de opritten naar de Hollandsebrug ziet liggen.

 25. We skaten onder het viaduct door, steken over naar links, gaan gelijk rechts en draaien met de weg mee de brug op. De te volgen richting is steeds "Almere".
 26. Vlak langs het spoor van de Flevolijn gaan we het Gooimeer weer over. Aan de overkant omlaag. Bij de eerste T-kruising gaan we linksaf, richting "Almere Haven".
 27. We draaien onder het spoor door naar links. Verder naar links onder de brugafrit door naar de strandzijde. Blijf richting "Almere Haven" volgen.
 28. Tenslotte bereik je de weidse omgeving van de Gooimeerdijk-West. Volg het fietspad naar Almere Haven.

 29. Om de haven heen rijden of stoppen bij een terrasje. Na de haven rechts de brug over en gelijk links omlaag langs de begraafplaats. Hier kom je terecht als je niet goed kunt remmen!
 30. Blijf deze Oosterdreef volgen en skeeler na het kerkhof rechtsaf terug richting dijk. Via originele haarspeldbochten kom je weer op de kruin uit bij het fietspad.
 31. Volg nu de Gooimeerdijk-Oost tot je de Stichtsebrug weer bereikt. Daar is de toertocht klaar en kun je linksaf de weg terug naar de auto nemen.

pijl

skeeleraars op vijfwiels speedskates


skatethuis verhalen routes skataria websporen contact