texel skeeler lex-and-the-city

Skateverhalen & routes.

(Ook heel geschikt om te fietsen...)

Wil je een mooie tocht rijden, probeer dan eens een van de onderstaande, door mijzelf gereden en gecontroleerde skateroutes. De tochten zijn opgezet over vlak wegdek (zie de kaartjes met wegdek kwaliteit bij elke tocht) en zijn ook voor fietsers zeer geschikt.

Ik rijd doorgaans in de (wijde) omgeving van Rotterdam, maar wil ook weleens verder het land in. Of soms zelfs in het buitenland!
De meeste tochten zijn 30-50km lang. Vaak is inkorting mogelijk door een stuk af te snijden. Soms verzin ik zelf een route. Maar sta dan soms nog wel eens plotseling in een grindbak. Dus om die reden ga ik ook graag af op goede ervaringen van anderen.....

Over veel tochten schreef ik een verhaal. Over de sfeer zoals ik die dag zelf heb ervaren. Leuk om door te lezen. Ook voor niet-skaters. Zo weet je alvast wat je te wachten staat. Of kun je achteraf nog eens de sfeer van je tocht proeven.

  1. Afzonderlijke Skeelerroutes.

  2. Skeelerkaart Nederland.

Liever geen voorgeprogrammeerde tocht rijden, maar je eigen route samenstellen?

Op Geoskating, de webstek van Just van den Broecke vind je verschillende skateroutes bij elkaar op één kaart aangegeven. Van mijzelf maar ook van een heleboel andere skaters.
Je ziet waar een route zich bevindt, hoe die verloopt en wat de wegkwaliteit is. Je kunt ook zelf deelnemen om deze kaart verder aan te vullen.

Wil je toch een kant-en-klare tocht rijden? Kijk in het overzicht hieronder voor alle benodigde info per tocht. Zoals tochtbeschrijvingen, routekaartjes en soms een spannend verhaal!pijl
skatetocht

Wil je een mooie tocht rijden, probeer dan deze routes eens! Alle routes op de webstek zijn door mij persoonlijk verkend. Op de skeelers, al is er natuurlijk niets tegen, om ze per fiets te doen. Lees de bijbehorende verhalen voor meer info en de sfeer.

De routes zijn doorgaans zo'n 30-40 km lang. Enkele zijn langer, tot max. zo'n 80km. Vind je dat te lang, dan is het vaak mogelijk om via een doorsteekje onderweg de route in te korten.

Groningen:
Friesland:
Overijssel:
Flevoland:
Gelderland:
Utrecht:
Noord-Holland:
Zuid-Holland:
Zeeland:
Noord-Brabant:
Limburg:
Buitenland:
Parcours van evenementen.pijl

Site design and copyright by Ir Grootveld / Blinksoft.
//