skatethuis verhalen routes skataria websporen contact
Zoek op de site:
Aangepast zoeken
sfeerverhaal
routebeschrijving
routekaartje

< < < vorige < < <

Het copyright van deze site en haar inhoud, voor zover niet anders vermeld, berust bij Johan Grootveld.

Site design:
Johan Grootveld / Blinksoft

skeeleraars met helmen op een skateroute

Almeerse Skeelertocht.
(plm. 55 km; in te korten tot 35 km)

Ik houd me aanbevolen voor een verhaal van iemand, over deze tocht.

pijl

skeeleraars op vijfwiels speedskates

Routekaartje...

toertocht en wegdekrating kaartje
legenda bij routekaartje met asfaltkwaliteit kleuren en wegdekrating

skeeleraars met helmen op een skateroute

Routebeschrijving en info...

Het parcours van de route luidt:
Ik ben deze tocht begonnen bij het sportpark aan de Johann Sebastian Bachweg. Daar is voldoende parkeerruimte. Uiteraard kan op ieder ander geschikt punt de route ook gestart worden. Tussen haakjes de nummering van de knooppunten in het Almeerse fietsroute-netwerk. Deze nummers staan aangegeven op de borden.

Routebeschrijving:

 1. Over het bruggetje na het parkeerterrein rechts het Den Uylpark in.
 2. Bij splitsingen links aanhouden, onder het spoor door. (01)
 3. Volg in het Kon. Beatrixpark het Beatrixpad (soms bij splitsingen links aanhouden).
 4. Ga vóór de singel rechtsaf, de Ingrid Bergmanstraat in (is asfaltpad in park!)
 5. Volg dit pad, soms rechts aanhoudend, langs de woonwijk tot het Tuinkruidenpad.
 6. Sla linksaf het Tuinkruidenpad in en volg dit dwars door de woonwijk.
 7. Bij de kruising in het groen, na de woonwijk, rechtdoor blijven rijden, het viaduct op.
 8. Je kruist nu de ringweg N702, waarna je, rechts aanhoudend de hol omlaag skate. Remmen!!
 9. Het pad komt uit op de Noordeledeweg. Steek deze over en neem rechtsaf het fietspad aan de overzijde. Je rijdt nu langs de Noorderplassen. (02)
 10. Na de rotonde rechtdoor blijven skeeleren. Dit is de Von Draisweg. (03)
 11. Aan het eind met het pad meebuigen naar rechts, je rijdt nu langs het kanaal. Volg dit tot de brug en ga direct na de brug rechtsaf (stukje woonerf) en weer 2x rechtsaf, op het fietspad de brug over. (74)
 12. Ga rechtdoor, ook de volgende brug over. Let op! gelijk na de brug de hol af, goed remmen, en 3x linksaf tot dat je onder de zojuist gepasseerde brug doorrijdt. (59)
 13. Rij langs het kanaal rechtdoor, tot onder de spoorbrug door, en sla gelijk daarna linksaf. Bovenaan de hol 180 graden draaien en linksaf de brug over. (60)
 14. Rechtdoor langs het spoor. Direct na de volgende brug het pad linksaf nemen. Let op, een 180 graden draai in de helling. Remmennn!! (51)
 15. Aan het eind van het pad rectsaf het kanaal volgen. Dit blijven we een hele tijd volgen. Eerst het Von Draispad weer, dan de Weteringweg onder autoweg A6 door, tot we bij een brug uitkomen. Na deze brug linksaf. (86)
 16. Over een spectaculaire tuibrug over het kanaal heen. Volg de wijde lus na de brug mee, en sla 2x linksaf zodat je onder de brug langs het kanaal verder rijdt. (87)
 17. Verderop, het betonpad rechts aanhouden het Leeuwerikpad op. (89)
 18. Vóór het viaduct van de N706 iets links aanhouden, en vervolgens rechtsaf het fietspad op en weer het kanaal over. (90)
 19. Gelijk na de brug het Groenlingpad rechtsaf inslaan. Onderaan de hol linksaf het kanaal volgen. Dit is de Groenlingweg. (91)
 20. Blijf deze bredere weg volgen, NIET het pad dat langs het water loopt. Volg de bocht mee naar links en ga bij de kruising rechts. Dit is het Michauxpad. (Helaas NIET genoemd naar de Franse inline skater Cédric Michaud..)
 21. We volgen dit pad tot we weer terug zijn bij de brug van knooppunt (86). Hier gaan we linksaf.
 22. We volgen het pad langs het kanaal met de woonboten, het Starleypad, en gaan vóór de moderne kasteelruine de brug rechtsaf over. (84)
 23. Dit is het Fongerspad. Van de fietsen soms? Onder de snelweg A6 door, en vóór het grote Weerwater linksaf de brug over. (83)
 24. Volg het Sturmeypad door het bos. Dit gaat over in de Sturmeyweg. Van de fietsversnellingen soms?? Aan het eind linksaf het (jawel....) Archerpad in. Dit gaat, langs het restaurant, weer onder de snelweg A6 door.
 25. Rechtdoor en vlak vóór het industrieterreintje rechtsaf het Farflerpad op. Volg dit onder het viaduct door. (78)
 26. Blijf het Farflerpad rechtdoor volgen. Bij knooppunt (33) kun je rechtsaf een verkorte route terug volgen naar het eindpunt.
  1. Volg voor de verkorte route het Burgerspad rechtsaf. Onder de A6 door, de bocht naar rechts meevolgen, en daarna de splitsing iets links aanhouden.
  2. Rechtdoor, over busbaan en singel, bij splitsing iets links aanhouden het Cadzandpad op. Dit gaat verderop over in het Strawinskypad.
  3. Je passeert de grote weg en een singel. Gelijk daarna rechtsaf het Tsjaikowskypad op. Dit brengt je weer terug bij de start parkeerplaats.
 27. De hoofdroute vervolgt rechtdoor het Farflerpad. Bij de T kruising houden we rechts het Blanchardpad aan. We zijn na knooppunt (31) bijna op het puntje van Flevoland.
 28. Nabij de oprit naar de snelweg skeeleren we rechtsaf. (25)
 29. Onder de snelweg door links aanhouden, dan rechts en verderop oversteken om op het pad te komen dat langs het spoor loopt. (26)
 30. Volg dit pad tot je linksaf onder het spoor door de Brikweg op kunt. (30)
 31. Even 1300 meter afzien, maar dan kun je rechtsaf het fantastische Van Wagtendonkpad op. (29)
 32. Aan het eind rechtsaf, over het watertje en gelijk weer linksaf. Volg de bochten van het Fischerpad mee. Eerst een lange naar links, dan een kortere naar rechts, en weer een zeer lange naar links. Pas bij de kruising met de bredere Pampushavenweg slaan we rechtsaf. (04)
 33. Onder de ringweg door en rechtdoor bij de rotonde. Nu heet het Saxofoonweg. We volgen het fietspad langs deze weg (wisselend links of rechts van de weg) terug de stad in.
 34. Nabij het spoor buigt de hoofdweg naar rechts. Wij vervolgen rechtdoor de Klavecimbelweg onder het spoor door en slaan daarna linksaf. Het componistenpad op. (34)
 35. Volg dit pad tot de kruising met het Buxtehudepad. Een stukje inline skaten langs een woonerf. Waar links een spooronderdoorgang zit, gaan wij rechts. Aan het eind linksaf en we zijn weer terug bij de parkeerplaats waar de route begon.

pijl

skeeleraars op vijfwiels speedskates

skatethuis verhalen routes skataria websporen contact