texel skeeler lex-and-the-city

Skaten & Skeeleren.

Deze webstek gaat over skate- en skeelertochten. Hier vind je een keur aan beschrijvingen met routekaartjes voor je eigen toertochten. Op de skates, maar voor de liefhebbers natuurlijk ook even gemakkelijk op de fiets.

Soms heb ik er een leuk sfeerverhaal bij bedacht. Dat brengt je alvast in de juiste toertocht stemming. Op het kaartje zie je aan de kleuren welke kwaliteit wegdek je kunt verwachten. Zoek hier een mooie route, print hem uit en ga op pad. En lees het bijbehorende verhaal!

Bezoek voor mijn skeelersporen van na 2013 de Geoskating kaart van Just van den Broecke. Ik werk met mijn bijdragen van tochten mee aan het uitgebreide netwerk met asfaltinfo voor het grootste deel van Nederland.

Naast mijn eigen skeelerverhalen behandelt "Skataria" allerlei randverschijnselen rondom deze edele sport. Lees zelf maar....

Er wordt voortdurend aan de weg gewerkt. Graag ontvang ik tips als er onderweg iets veranderd is. Ook andere aanvullingen zijn welkom, ik weet ook niet alles. Heb geduld als een update wat langer duurt. Ik ben voor het onderhoud van deze webstek afhankelijk van m'n schaarse vrije tijd...

  1. Skeelerroutes.

  2. Skeelerweer of niet?

  3. Toertochtverhalen.

  4. Wegdek kwaliteit en -rating.

  5. Skataria.

landelijk skate beeld
 
skeeleren in krimpenerwaard

met skate around

Afzien op 'n monstertocht of liever rustig freewheelen op strak asfalt?
Alles kan in de polder, waar het gras geurt en de vogels fluiten. Beklim de duinen of ruik het mos in het bos. Op deze webstek vind je altijd een geschikt parcours.

Denk er overigens om, dat je altijd op eigen risico rijdt. Niet op dat van mij!

Let daarom altijd bijzonder goed op, wees voorzichtig en draag verantwoorde bescherming!

Wil je een mooie tocht rijden, probeer dan deze skateroutes eens! Alle routes op de webstek zijn door mij persoonlijk verkend. Op de skeelers, al is er natuurlijk niets tegen, om ze per fiets te doen.
Veelal in de (wijde) omgeving van Rotterdam, maar ik ga ook weleens verder weg. Als het zo uitkomt tot Berlijn toe!
De routes zijn doorgaans zo'n 30-40 km lang. Enkele zijn langer, tot max. zo'n 80km. Vind je dat te lang, dan kun je vaak via een doorsteekje onderweg de route inkorten.


Wat voor weer komt eraan?



Skeelerweer?

Kunnen we nog even een tochtje meepakken of wordt het plenzen vóór je weer terug bent?

Geen zin in een nat pak? Of in vastgelopen lagers? Bekijk vóór je op pad gaat eerst de laatste radarbeelden ! Op de webstekken van Weeronline of de Buienradar. Eigen schuld als je toch nog nat wordt......



pijl
skatetocht

Over de meeste tochten die ik gereden heb, schrijf ik een verhaal. Over de sfeer zoals ik die dag zelf heb ervaren. Maar ook om wat meer informatie te geven over allerlei wetenswaardigheden die je onderweg tegenkomt.

Leuk om door te lezen. Ook voor niet-skaters. Eens wat anders dan alleen maar zo'n saaie routebeschrijving met "links-rechts".
Weet je alvast wat je te wachten staat. Of kun je achteraf nog eens de sfeer van je tocht proeven.



pijl
asfalt

De kwaliteit van allerlei soorten wegdek met elkaar vergeleken. Waar zweef je al skeelerend overheen en wat martelt je knieën en enkels?

Alles over verhardingen die je onderweg tegenkomt. Onderverdeeld ("ge-rate") in vijf verschillende niveau's. Van spiegelglad asfalt tot kinderhoofdjes.
Niet alleen belangrijk voor inlineskaters, maar ook een heel prettig gegeven voor (comfort)fietsers!



pijl
asfalt

Een bonte verzameling van cultuur en wetenswaardigheden voor inlineskate- en skeelerfanaten.

Waar is de echt fanatieke schoenroller nu eigenlijk mee bezig? ("Have a break......") Wees bij het sporten ook maar 'ns een keertje wat minder serieus....

Wanneer er behoefte aan is, wil ik ook downloadbare gps-routes op de site gaan aanbieden. Ik rijd zelf immers nooit meer zonder mijn Garmin, om de kwaliteit van het wegdek vast te leggen. Dus mail mij gerust!



pijl

Site design and copyright by Ir Grootveld / Blinksoft.
//