alblasserwaard schaatstochtje

Schaatsverhalen...

Regelmatig ploeg ik me onder het tentdak van de Rotterdamse IJsbaan door drommen schaatsenrijders heen, om mijn rondjes te draaien. Omdat er buiten vaak zo weinig ijs ligt... Soms zijn er bloedvlekken zichtbaar op de baan, welke (tot nog toe) altijd door onfortuinlijker rijders dan ik veroorzaakt zijn.
Kom ik onderweg een collega-natuurijsverwachter tegen, dan blijk ik telkens weer vol schaamte te moeten vaststellen, dat hij (maar ook vaak: zij!!) sneller schaatst. Maar omgekeerd schrijf ik misschien weer beter...

Zit de winter voldoende mee voor toertochten op natuurijs, dan schreef ik vaak een schaatsverhaal. Over de sfeer zoals ik die op zo'n tocht heb ervaren. Leuk om door te lezen. Ook voor niet-schaatsers. Zo kun je later nog eens de sfeer van je tocht terughalen.

  1. Tochten per schaatsregio.

  2. Tochten per winter.

schaatstocht alblasserwaard

Per schaatsregio en per winter kun je hier een aantal verhalen vinden, welke ik schreef na een door mij verreden KNSB- of vrije toertocht. Wil je een béétje van de echte schaatssfeer proeven, dan MOET je die verhalen eigenlijk gelezen hebben!

Ben je door het lezen geïnteresseerd geraakt in het toerschaatsen, dan kun je voor trainingen en verdere info terecht bij een ijsbaan of ijsclub in je eigen omgeving.

Friesland:
Overijssel:
Utrecht:
Noord-Holland:
Zuid-Holland:
Buitenland:pijl


De datum en afstand achter elke tocht betreffen steeds de gegevens van mijn oorspronkelijke, eerste tocht aldaar. Veel van de tochten zijn in latere jaren natuurlijk opnieuw geschaatst.

Winter 1993-1994:
Winter 1995-1996:
Winter 1996-1997:
Winter 2000-2001:
Winter 2008-2009:
Winter 2009-2010:
Winter 2010-2011:
Winter 2011-2012:pijl

Site design and copyright by Ir Grootveld / Blinksoft.
//