skatethuis verhalen routes skataria websporen contact
Zoek op de site:
Aangepast zoeken
sfeerverhaal
routebeschrijving
routekaartje

< < < vorige < < <

Het copyright van deze site en haar inhoud, voor zover niet anders vermeld, berust bij Johan Grootveld.

Site design:
Johan Grootveld / Blinksoft

skeeleraars met helmen op een skateroute

Rondje Lelystad.

Van Biddinghuizen via de Knardijk naar Lelystad en door polder terug.
(plm. 50 km)
lijn tussen toertocht verhaal en skateroute beschrijving

pijl

Routekaartje...

toertocht en wegdekrating kaartje

pijl

Routebeschrijving en info...

Het parcours van de route luidt:
Ik begon op één van de parkeerplaatsen langs de Rietweg, ten zuiden van het Larserbos. Dit bos ligt nabij Lelystad Airport aan de overzijde van de N 302.
Van daaruit verloopt onderstaande beschrijving. Vanzelfsprekend kan er ook op andere plaatsen langs de route gestart worden.

 1. Neem het fietspad langs de Rietweg langs het Larserbos terug richting N 302.
 2. Bij de N 302 rechtsaf het fietspad volgen richting "Lelystad (Airport)"
 3. Verderop linksaf de drukke Larserweg (N 302) oversteken de Vogelweg in. Hier blijven we ten zuiden van Lelystad Airport.
 4. Almaar rechtdoor blijven rijden tot de Knardijk.
 5. De helling op. Bovenop de dijk over de klinkers een stukje naar rechts klunen. Achter een boerenhek begint een betonfietspad (met veel schapen en nog meer keutels) dat onderlangs de dijk blijft lopen. Let overal goed op de veeroosters!!
 6. Het fietspad eindigt na het viaduct onder de snelweg A6. Hier een stukje om de sluizen hobbelen.
 7. Het hobbelen blijft nog even, over de klinkers van de Knardijk, maar verderop kun je rechts van de dijk naar beneden, het bos in. Dit is een prima betonpad.
 8. Volg het bospad richting "Lelystad", langs een scheepswrak (even naartoe klunen om te kijken) en verder. Je passeert de Torenvalkweg en de spoorlijn. Verderop rijd je bijna onderlangs de Knardijk. Uiteindelijk komt het bospad uit op de Buizerdweg. Die ga je rechtsaf in, richting "Lelystad".

 9. Na de brug komt de Buizerdweg in Lelystad uit op de brede Larserdreef/Westerdreef.
 10. Volg hier even de richting "Swifterbant" of "Centrum". Ga niet op het fietspad langs de Westerdreef over de brug heen, maar blijf aan deze kant van het water. Probeer de Buizerdweg richting "Centrum" te blijven volgen.
 11. Je komt dan onder het spoor door en gaat gelijk linksaf het fietspad langs de Middendreef op.
 12. Bij het ziekenhuis (hier is ooit "Medisch Centrum West" opgenomen) linksaf. Om het ziekenhuis heen rijden naar de N 302 Zuigerplasdreef.
 13. Steek deze over (eerst iets links, dan weer rechts) en rijd de woonbuurt "Wold" in. Volg de slingerende hoofdweg door de woonwijk, die verderop "Horst" heet.
 14. Na enige tijd door deze zeventiger jaren woonwijken van Lelystad kom je uiteindelijk via een brug over het water heen. Probeer na het water (maar vóór de N 309 Gelderse Dreef) op het pad te komen dat onder deze brug langs aan de zuidzijde van het water loopt. Volg dit pad oostwaarts, Lelystad uit richting "Dronten".
 15. Almaar doorrijden, tot waar je rechtsaf bij het water vandaan moet richting "Dronten". Daar ga je gelijk weer links, langs de hoofdweg N 309 Dronterweg, nog steeds richting "Dronten".

 16. Over de brug heen en almaar rechtdoor richting "Dronten".
 17. Na enkele km's kom je onder het viaduct van de Biddingweg door. Dit is vrij dicht voor Dronten. Hier nog plm. 100 m doorrijden. Daarna rechtsaf de drukke N 309 oversteken. Hier begint de Lisdoddeweg.
 18. Deze weg volgen tot de kruising aan het eind. Let op, er zijn geen fietspaden. Daar de boomrijke Biddingweg oversteken en linksaf het fietspad op, richting "Biddinghuizen". Verderop heet de weg Swifterweg, maar er blijven evenveel bomen langs staan.
 19. Op de kruising met de Rietweg rechtsaf. Deze helemaal afrijden terug naar t uitgangspunt.

pijl

skeeleraars op vijfwiels speedskates


skatethuis verhalen routes skataria websporen contact