skatethuis verhalen routes skataria websporen contact
Zoek op de site:
Aangepast zoeken
sfeerverhaal
routebeschrijving
routekaartje

< < < vorige < < <

Het copyright van deze site en haar inhoud, voor zover niet anders vermeld, berust bij Johan Grootveld.

Site design:
Johan Grootveld / Blinksoft

skeeleraars met helmen op een skateroute

Skaterondje Susteren.

(Kroonroute TE-Producties, plm. 40 km)
lijn tussen toertocht verhaal en skateroute beschrijving

Er is geen verhaal bij deze route. Wel zijn de routebeschrijving en het overzichtskaartje beschikbaar om uit je inline skatedak te gaan...

pijl

Routekaartje...

toertocht en wegdekrating kaartje
legenda bij routekaartje met asfaltkwaliteit kleuren en wegdekrating

pijl

Routebeschrijving en info...

Mijn route begon weinig romantisch. Vanaf de N271 op de kruising bij "Sint Joost" niet dit naar mijn zoon genoemde dorp in, maar precies de andere kant op. Op het industrieterrein "De Berk" bond ik de wielen onder. Zo begon op een warme dag mijn tochtje rond het Limburgse Susteren, uit de "Kroonroutes-gids" van TE-Producties te Amsterdam.
Met als opening en toegift een extra stukje inline skaten door Echt.

 1. Het rode asfalt fietspad terug naar St. Joost volgen. Bij de stoplichten rechtsaf het betonpad langs de N271 nemen richting "Susteren". Even heerlijk genieten, ook voor rolschaatsers.
 2. Binnen de bebouwde kom van Echt liggen tegels. Redelijk te berijden, maar duidelijk geen glad beton. Na het dorp gaat het betonpad weer verder, over de spoorlijn heen. Let op!!
 3. Vóór Susteren is er een overgang naar asfalt. Hier moet je (voorzichtig!!) oversteken naar links, het asfaltpad naar het centrum in. Langs de Oude Rijksweg Noord skaten.
 4. Na het terras van "De Pleum" ga je linksaf de Louerstraat in, richting "station NS". Zover kom je niet; bij de kapper ga je rechtsaf de Molenlaan in.
 5. Die rijd je uit tot de rotonde, waar je linksaf gaat. Over waardeloos asfalt (de rijbaan zelf is aanzienlijk beter, maar ook gevaarlijker..) naar de rondweg N295 skeeleren.
 6. Vlak daarvoor links de parallelweg in, met beter asfalt, richting "Nieuwstadt". Die gaat over in een fietspad, dat de drukke hoofdweg kruist. Voorzichtig oversteken dus..
 7. Na de crossing over een perfect betonpad zoevend, passeer je rechts Nederland's enige autofabriek "Nedcar". Let hier wel goed op het verkeer van en naar de hoofdingang. Een snelle auto-Belg wist me nèt te ontwijken!
 8. Bij de stoplichten vóór het tuincentrum linksaf, Nieuwstadt in. Hier geen fietspad, maar beroerd asfalt en auto's. Aan het eind linksaf de Limbrichterstraat in skaten. Hier incasseer je je beloning in de vorm van goddelijk org-asfalt. Hoe kúnnen ze dat zo maken!!.... Over het spoor, na het café, gelijk rechtsaf het centrum in skeeleren.

  rolschaatsend en genietend van deze inline skatetocht

 9. Langs de grote kerk kom je via de Beekstraat uit bij de Sittarderweg. Links zit BP (met sportdrankjes en lieftallige verkoopster) maar wij steken over. Rechtdoor de Millenerweg in en de woonwijk door.
 10. Aan de rand van de bebouwing linksaf de Randenborgweg in. Vervolgens rechtsaf over het bruggetje de nogal beroerde Haverterweg op skeeleren.
 11. De twee redenen om deze beproeving te doorstaan, zijn ten eerste het korte stukje dat je van de Bundesrepublik Deutschland meepakt (lekker internationaal skeeleren!).
 12. De andere reden is het fietspad dat je, direct over de kruising met de drukke weg terug richting "Susteren" inslaat. Zúlk fantúúústisch asfalt!!!! Wirklich Deutsch gründlich... Hier moet het skeeleren zijn uitgevonden!! Alleen dit is me de reis naar Limburg al waard geweest!!
 13. Voorbij de bunker, Nederland's begroeting aan de Wehrmachtstroepen in '40, voegt de Susterderweg zich bij je. Rij door tot je rechtsaf de Heerenstraat in kunt skaten. Dus niet links het spoor over. De Heerenstraat buigt linksaf, en heet dan Parallelweg, waar nog een stukje superasfaltfietspad ligt.
 14. Vervolgens mee rechtsaf de woonwijk in skeeleren. De Bosstraat. Linksaf de Koye in, en deze slingerend volgen. Bij de T-kruising links de Tunnelstraat in, en aan het eind rechts de Heidestraat.
 15. Je rijdt nu Susteren weer uit richting "Slek". Geen fietspaden voorlopig meer, nog wel goed asfalt. Na Hommelsheide wordt het minder.
 16. Bij de kruising vóór Slek linksaf de Hoogstraat in skaten, door het dorpje heen. Waar je de N295 weer treft ga je rechtsaf terug richting "Echt". Hier reed je heen ook al.
 17. Blijf rechtdoor rijden, door Echt heen, hier liggen tegelfietspaden.
 18. Na het dorp richting "Roermond" wordt het weer glad beton. Tot je de stoplichten bij St. Joost weer treft.
 19. Daar ga je linksaf, over de drukke weg heen, en neem het rode fietspad terug over het spoor.
 20. Je bent weer op het industrieterrein "De Berk" waar deze skeelertoertocht begon.

pijl

skeeleraars op vijfwiels speedskates

skatethuis verhalen routes skataria websporen contact